There are no breaking news at the moment

deventer ziekenhuis

Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar het beste ziekenhuis van Nederland. En dat is niet slechts een onderzoek. Nee, er worden verschillende los van elkaar staande onderzoeken gedaan. Door Elsevier, het AD, Indepener en Zorgkaart Nederland. En allemaal hebben ze andere resultaten. Wegwijs.nl heeft al deze losse onderzoeken gebundeld en een gezamenlijke eindconclusie getrokken welke ziekenhuizen in 2014 – 2015 ‘gemiddeld’ het beste presteren.

Top 3

Op de eerste plaats is geëindigd het Deventer Ziekenhuis, gevolgd door het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De derde plaats wordt ingevuld door het Kennemer Gasthuis in Haarlem.

1. Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis is de nummer 1 omdat bij dit ziekenhuis persoonlijke aandacht, onderzoek en opleiding hoog in het vaandel staan. Bijna alle specialismen worden in het ziekenhuis uitgevoerd. Het is geen academisch ziekenhuis, maar het is wel opmerkelijk dat er nauwelijks uitstroom is naar academische ziekenhuizen.  Wat dus inhoudt dat de zorg van een zeer hoog niveau is. Vooral de afdelingen orthopedie, cardiologie en urologie staan goed bekend. Het Deventer Ziekenhuis eindigt op de eerste plaats door de resultaten van de onderzoeken van het AD, Elsevier en patiënten beoordelingen bij elkaar op te tellen.

2. Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam staat op de tweede plek. Het staat vooral bekend om de uitstekende zorg op het gebied van urologie en gynaecologie. Maar je kunt er voor bijna elk specialisme terecht en zijn er een aantal topklinische functies voor complexe zorg. Ook de locatie aan de Zorgboulevard maakt het ziekenhuis erg interessant. Na een operatie kan je herstellen in het naastgelegen Aafje Zorghotel en zijn er een apotheek, opticien en huisartsenpost aan de Zorgboulevard.

3. Kennemer Gasthuis (Spaarne Gasthuis)

Op de derde plaats van de top drie is het Kennemer Gasthuis in Haarlem geëindigd. Belangrijke aspecten voor dit ziekenhuis zijn deskundigheid, kwaliteit en communicatie. Je kunt er terecht voor de meeste specialismen. Sinds vorig jaar is het ziekenhuis gefuseerd met het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Door de krachten te bundelen is het mogelijk nóg betere zorg te leveren. Sinds de fusie in maart is het ziekenhuis verder gegaan onder naam Spaarne Gasthuis.

Benieuwd naar alle resultaten of op welke plek het ziekenhuis in jouw buurt staat? Je kunt het nalezen op deze website.