There are no breaking news at the moment

Nederland heeft de beste gezondheidszorg van heel Europa. Daar mogen we trots op zijn. Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van mensen in ons land. Iedere generatie die geboren wordt, leeft een paar jaar langer dan de vorige. Ziektes worden beter behandelbaar. Dat onze gezondheidszorg goed is, zie je daarin terug.

ds091109-healthcare

Onder gezondheidszorg verstaan we alles wat gericht is op verbetering van de gezondheid van de bevolking. Niet alleen het onderzoek en kennis van gezondheid, vooral de toepassing van deze kennis valt hieronder. Het verbeteren van lichamelijk en psychisch functioneren eveneens, net als preventieve gezondheidszorg, waarbij ziekten het beste worden voorkomen omschrijft de gezondheidszorg.

Verzekeringsopbouw

In Nederland hebben we een zorgverzekering of basisverzekering. Dit is een verplichte ziektekostenverzekering voor Nederlanders. Deze dekt noodzakelijke zorg. Sinds begin 2006 is deze verzekering van kracht. Verzekeraars zijn verplicht iedereen die verzekerd wil worden te accepteren en iedereen die hier woont moet zorgen dat ze verzekerd zijn. De overheid stelt vast wat de basisdekking precies inhoudt. Sinds 2008 geldt voor volwassen een eigen risico-regeling.

Veel mensen hebben alleen de basisverzekering. Heb je meer zorg nodig, kun je een aanvullende verzekering nemen. Vaak bieden verzekeraars een speciale tandartskostenverzekering aan, die alle tandartskosten tot een bepaald bedrag per jaar vergoedt, en een algemene aanvullende verzekering. Hierbij kun je denken aan alternatieve geneeswijzen, medicijnenm fysiotherapie en andere therapie├źn. Maar ook brillenglazen, contactlenzen en anticonceptiva vallen hieronder. Voor een aanvullende verzekering betaal je een premie, die van vijf tot vijftig euro per maand kost. Verzekeraars hebben echter geen acceptatieplicht bij een aanvullende verzekering. Voor meer (vergelijkings)informatie over zorgverzekeraars klikt u hier.

zorgverzekeraars-logos1