There are no breaking news at the moment

De Ascom Myco

De Ascom Myco is een nieuwe smartphone speciaal ontwikkeld voor de gezondheidszorg door Ascom Wireless Solutions. Deze telefoon beschikt over standaard functionaliteiten van een smartphone zoals een touch screen, 3G en Wi-Fi. En heeft een aantal belangrijke extra kenmerken speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen. Het toestel houdt verpleegkundigen alert en draagt bij aan efficiëntie in de zorg.

Slim design

Qua design is er een aantal extra aspecten waarmee rekening is gehouden. Zo heeft hij een robuust design, waardoor hij tegen een stootje kan, maar ook tegen vocht en stof. Hierdoor is de Ascom Myco ook makkelijk te ontsmetten. Tevens is de batterij makkelijk zelf te verwisselen, waardoor je hem tussentijds niet aan de lader hoeft weg te leggen. Ook is er slim nagedacht over het formaat en gewicht. Hij kan met een hand worden bediend en je kan hem gemakkelijk bij je houden, bijvoorbeeld in je borstzakje, tijdens lange diensten.

Innovatief

Als er een melding binnen komt, kan je direct zien welke prioriteit de melding heeft. Als verpleegkundige kan je hier dan ook direct naar handelen. Je kunt meldingen filteren en indien nodig doorsturen. Zo kan dan de juiste zorg op de juiste plek worden gegeven. Heel handig is het display aan de bovenkant van het toestel. Hier is gekleurde LED-melding te zien. Dus handsfree, terwijl het toestel in je borstzak zit, kan je de melding aflezen op het scherm. Je ziet het type alarm, de ernst ervan en om welke patiënt het gaat.  Ook zit er een barcodelezer op waarmee je als verpleegkundige heel gemakkelijk en snel patiëntgegevens en informatie van medicijnen kunt bekijken.

Gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijke integratiesoftware kan eenvoudig worden aangesloten op informatiesystemen van ziekenhuizen, patiëntmonitoren of verpleegoproepsystemen. Zo kunnen bijvoorbeeld verpleegkundigen heel gemakkelijk worden toegewezen aan patiënten met de ‘drag & drop’-functie op hun eigen toestel en krijgen ze inzicht in het patiëntendossier. Verder krijgen ze automatisch berichten en waarschuwingen van de aan hun toegewezen patiënten

Al deze handige innovativiteiten van de Ascom Myco moeten bij kunnen dragen de druk bij verpleegkundigen te doen afnemen en ze helpen hun werk efficiënter uit te kunnen voeren.